maandag 25 juli 2011

woensdag 6 juli

Verslag woensdag 6 juli 2011


Het was in de nacht van dinsdag op woensdag een druk toiletverkeer in ons chalet. Aangezien ik mij spontaan had aangeboden in de woonkamer/annex keuken te gaan bivakkeren, werd mijn welverdiende nachtrust tamelijk vaak onderbroken door grotere bierdrinkers dan de categorie waartoe ik behoor. Niettemin ging de wekker zonder geluid ( volgens mij was de haan gevlogen) tegen 7.45 uur af en kwamen uit alle drie de vertrekken de sportmannen tevoorschijn en zaten we binnen mum van tijd aan het ochtendontbijt. Na met zijn allen goed te hebben ontbeten, werden door enkelen al reeds voorbereidingen getroffen om zich voor de tocht van vandaag te prepareren.

Aangezien we op tijd met zijn allen vanmiddag Le Bourg-d, Oisans  in wilden om niet wat voor het thuisfront te kopen , zijn we tegen 11.00 uur op de fiets gestapt om vervolgens “La Berarde”vice versa te gaan doen.

Dit is een tocht van zo,n 65 km. Ook onze Frank voelde zich vanochtend goed genoeg om zijn stalen ( carbon-achtige ) ros te pakken en met ons van start te gaan. Zoals wel vaker gezegd zijn we dus eerst rustig gaan in fietsen waarbij zelfs degene, die normaliter als eerste het vrouwelijk schoon ziet staan of bewegen, maar nu met andere zaken bezig was, van Johnny moest horen even uit te kijken naar de overzijde van de “” La Romache”’ oftewel de plaatselijke rivier alwaar een struise rechtop hardlopende blonde dame, met een uitermate mooi frame zich aan het voortbewegen was. Na haar vriendelijk verwelkomd te hebben zijn  we dus richting de start van de Col gefietst. Na eerst een stuk vals plat te hebben gefietst over een redelijk brede weg, kwamen we steeds meer in cowboyachtige bergtaferelen terecht, waarbij opgemerkt dat ook deze mooie tocht ook vandaag wel weer de boodschap goed overbracht met toch wel weer de nodige hoogtemeters.




Na bovenop de Col koffie te hebben gedronken zijn we me gezamenlijk de afdaling gestart, waarbij menigeen zijn vehicle weer lekker kon laten lopen zonder de remblokken te belasten. Ook de inhaalmanouvre van Frank had voor Herman nog geen excuus mogen zijn Frank bijna van de weg te drukken. Verder waren de weersomstandigheden ons weer goed gezind, waarbij de temperatuur de 25 graden oversteeg. Na bij terugkomst wat te hebben gedronken, jawel vijf sporters aan de thee, en de oudste aan de hersteldrank zijn we na ons gedouched te hebben , met de auto de stad ingegaan.

Hierbij aangetekend dat we de bus bij de Casino (= plaatselijke grootgrutter) hadden geparkeerd en de laatste 500 meters gewandeld te hebben, zijn we zoals gebruikelijk op het terras beland , alwaar moeder en dochter van het plaatselijke cafe annex wedkantoor ons zeer vriendelijk hebben geholpen. De glazen Grimbergen en de orangina voor de BOB gingen er zoals vanzelfsprekend weer goed in.
Daarna moesten er voor het bami festijn en de volgende dag nogal wat boodschappen worden gehaald, om weer zes hongerige maagjes te kunnen voeden, waarbij de zeer onvriendelijke cassiere ons wel weg kon kijken, al snap ik dus niet waarom. Alhoewel we niet bij de chinees aten, leek het wel een bami-tafel met alles der op en der aan.  Als afsluiter een kop koffie met een heerlijk stuk appeltaart van Andre als voorlopige afsluiter van de avond.

Gr. Vincent H.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten